4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

İl koordinasyon toplantısı

Siirt İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı Vali Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında toplandı.


İl Kültür Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı. Yatırımcı kuruluşlar ve il müdürleri 2007 yılında yapılan yatırımlarla ilgili ve 2008 yılında ürettikleri projelerin ve bu projelerin detayları hakkında il koordinasyon kuruluna bilgi verdi. Toplumun ihtiyaçlarının karşılanmasında, yatırımlara ayrılan kamu kaynaklarının süratli, verimli ve yerinde kullanılması büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Mutlu, toplantıda yatırımcı kuruluşlarıyla il müdürlerini tek tek dinledi. Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantı sonunda ilin yatırımcı kuruluşlarının projelerine ayrılan ödeneklerinin süratli kullanımını sağlamak ve yatırımlarını takip etmenin birim amirlerinin öncelikli görevi olduğunu söyleyen Vali Mutlu, "Bu münasebetle, yatırımcı kuruluşların amirleri bizzat tarafımdan izlenecek ve değerlendirilecektir. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının sıkı işbirliği, devlet-vatandaş kaynaşması ve dayanışması ile her türlü sorunun üstesinden gelinebileceğine yürekten inanmaktayım" dedi.


Siirt genelinde 2007 yılı içerisinde 358 proje üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Vali Mutlu, "Projelerin toplam bedeli 328 milyon 379 bin 896 YTL'dir. Söz konusu projelere geçmiş yıllarda 67 milyon 26 bin 130 YTL harcama yapılmıştır. 2007 yılında ayrılan ödenek miktarı ise 90 milyon 848 bin 64 YTL'dir. Her geçen gün ilimize sağlanan ek kaynaklarla bu rakamın daha da yukarıya çekilebileceği ve önümüzdeki yıllarda da yatırım ödenekleri içerisinde Siirt'in payının daha yüksek seviyelere ulaşması
sağlanacaktır" diye konuştu.
2007 yılında yapılan ödeneklerle yapılan ve yapılacak projeler hakkında da bilgi veren Mutlu, "Bu yılda ödeneğin 25 milyon 599 bin 594 YTL'lik bölümü harcanmıştır. Nakdi gerçekleşme yüzde 28, fiziki gerçekleşme yüzde 57 olmuştur. Yapılan çalışmalar sonucunda 358 projeden 153'ü bitirilmiş, 143'ü halen devam etmektedir. 18 proje ihale aşamasında olup, 44 projeye ise henüz başlanılmamıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 15:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?