3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

İlginç unutkanlık

Kurban Bayramı nedeniyle ailelerinin bayramlaşma ziyaretleri esnasında kaybolduğu tahmin edilen onlarca çocuk belediye ilan bürosunda bekletiliyor. Kentte ortalama olarak her gün ailelerini kaybeden 10’a yakın çocuk belediyeye teslim ediliyor.

Kentte ortalama olarak her gün 1-5 yaş grubundan ailelerini kaybeden 10’a yakın çocuk belediyeye teslim ediliyor. Kurban Bayramı nedeniyle ailelerinin bayramlaşmaya gittiği sırada Siirt’te kaybolan çocuk sayısında artış yaşandı.

Siirt’te bayramda kaybolan Emrah Kaya adlı çocuk ailesine teslim edilirken, aileleri bulunmayan bazı çocuklar ise belediye kayıp bürolarında tutuluyor. Kayıp olan çocular, belediye tarafından defalarca anons edildikten sonra Siirt Emniyet Müdürlüğü’nde oluşturulan çocuk polisine teslim ediliyor. Çocuk polisi, kayıp çocukları evine kadar götürerek tutanak karşılığında ailelerine teslim ediyor.

Öte yandan Siirt Belediyesi yetkilileri, son 3 ay içerisinde 200’den fazla çocuğun kayıp olduğu gerekçesiyle belediye kayıp bürolarına müracaat edildiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 16:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?