3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

İlk uçuş Yıldırım'la...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atlas Jet Havayolları’nın Siirt’e gerçekleştirdiği ilk uçuşa katıldı. Siirtliler’e başbakanın selamını getiren Yıldırım, "Bugün başbakanın seçimlerde verdiği sözü yerine getirdim" dedi.

2001 yılında Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçağın pistten çıkması nedeniyle uygun olmadığı gerekçesiyle kapatılan Siirt Havaalanı’nda tarifeli uçak seferleri kaldırılmıştı.

Kamuoyunu üzen bu duruma son verileceği ve tarifeli uçak seferlerine tekrar başlanılacağı, 6-7 Mayıs tarihlerinde Siirt’i ziyaret eden Başbakan ve Siirt Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmişti. Bugün Atlas Jet Havayolları, özel havayolu olarak ilk uçuşu gerçekleştirdi.

Uçuşa Bakan Yıldırım ve Siirt milletvekilleri katıldı. Seyahat sırasında yolcularla sohbet eden Bakan Yıldırım, uçuşlara ilginin olması durumunda seferlerin süreceğini, aksi takdirde İstanbul-Ankara-Siirt uçuşlarının iptal edilebileceğini kaydetti. Yolcular ise Bakan Yıldırım’a, Siirt’e başlatılan seferlerden dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

Siirt Havaalanı’na girişte Bakan Yıldırım ve beraberindekileri, Siirt Valisi Murat Yıldırım ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Bakan Yıldırım burada yaptığı konuşmada, şehre tarifeli uçak seferlerinin tekrar başlamasının çok önemli olduğunu kaydederek, "Siirt Havaalanı kolay bir alan değil, buna uygun uçak ve alanın bulunması gerekir. Havada köprü görevi oluşturan bu seferlerin devam edip etmemesi size bağlı. Siz Siirtliler, gerekli gayreti gösterirseniz bu seferler devam edecek" diye konuştu.

Yıldırım, ulaşımda otobüs, uçak, tren ve gemiye ihtiyaç olduğunu ve bunların hepsinin birbirinin alternatifi olduğuna değinerek, yeri ve zamanına göre kullanılabileceklerini söyledi. Hava taşımacılığının yüzde 70’e yakın bir artış gösterdiğini; ancak Siirt’te bunu gerçekleştirememenin mahcubiyetini yaşadıklarını ifade eden Yıldırım, "Bugün başbakanımızın seçimlerde size verdiği sözü yerine getirdim. Size başbakanımızın selamını getirdim. Siirt, Irak değil; Siirt, Ankara kadar yakın. Ankara’nın kasvetli havasından bunalırsak, ilk soluk alacağımız yer burasıdır" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, Siirt’te yetkililerle görüştükten sonra Ankara’ya dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 16:21:28
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 09:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Pulur IP: 81.213.199.xxx Tarih : 31.05.2005 08:56:30
Çok güzel bir hizmet. Hükümet verdiği sözü tuttu ve yıllardır atıl durumda bulunan Siirt Havaalanına uçak indi. Bundan sonrası artık Vatandaşa ait. Sorumluluk Vatandaşta. Bu uçuşların desteklenerek devamının sağlanması lazım. Gerçi Siirt'teki görevli devlet memurları, askeri, polisi vs. buna yeterde artar bile.