5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

İmarda taviz yok

SİİRT'TE BELEDİYE GECE KAÇAK YAPI YIKTI

Siirt Belediyesi'nin kaçak ve imara aykırı yapılara yönelik başlattığı çalışmalar devam ediyor. Yeniden yapılandırılan imar ve şehircilik birimini; Mimar, İnşaat Mühendisi, Haritacı ve Şehir Plancısından oluşturuyor. Yürütülen çalışmalar ile daha modern ve yaşanabilir çağdaş bir şehir oluşturulması planlanıyor.

Siirt belediyesi İmar Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Kaçak veya imara aykırı yapıların eksik bilgi ve denetlemeden kaynaklı sıkıntıların giderilmesi için vatandaşları bilgilendirmeyi esas aldıklarını. Kente karşı geçmişe ait yapılmış yanlışlıkları vatandaşla beraber çözüm üreteceklerini aktaran İmar Müdürlüğü kesinlikle imarda taviz verilmeyeceğini açıkladı.

Bu tür yanlışlılardan biri için konu ile ilgili bilgilendirme ve tebligatı iletildikten sonra belediye yıkım ekiplerine gerek bırakmadan 18/08/2010 tarihinde Güres Caddesi'nde bulunan binanın teras katıntın %30'u aşan inşaat imalatlının sahibi H.Hüseyin Arslan kendi isteğiyle teras katını yıktı bundan dolayı imar müdürlüğü Arslan'a gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek diğer firmalardan da aynı duyarlılığı beklediklerini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 17:38:05
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 12:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?