3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

'İnek' protestosu!

Siirt’te, trafik ve yaya akışını olumsuz yönde etkileyen başıboş ineklere karşı çocuklar protesto gösterisi yaptı. Siirt Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü münasebetiyle düzenlenen "Çocuklar Kadar Temiz Siirt Yürüyüşü" inek protestosuna dönüştü.

Kentte başıboş dolaşan ineklerin kent dışına çıkarılması için Siirt 50 Yıl Devlet Hastanesi önünde başlayan yürüyüş, Siirt Valiliği önünde son buldu. Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda yürüyüş yapan çocuklar ellerinde ’İneklerin dokunmazlığı kaldırılsın’, ’Temiz bir Siirt istiyoruz’ ve ’İneksiz bir şehir istiyoruz’ yazılı pankartlar taşıdı.

"İneksiz bir Siirt istiyoruz" sloganı atan çocuklar, Belediye Başkanı Mervan Gül’ü göreve davet etti. Belediye yetkilileri ise sorunun kökten çözüleceğini söyleyerek, konuyla ilgili bir toplantı kararı aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 18:32:35
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 16:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sami Yusuf HAKTAN IP: 85.99.187.xxx Tarih : 10.06.2005 15:08:17
güzel siirttimizin imajını bozan bu durum ne hikmetse senelerdir bir türlü çözülemiyor.ben 33 yaşındayım ve kendimi bildim bileli de veleyemiz de bu sorun her daim ilk saflarda yer almakta.memleketimize gelen yabancılar memleketlerimizde ayrıldıktan sonra siirt ile ilgili olarak hem bu inek olayını yakınlarına anlatmakta.bu durumda veleyemizin imajını olumsuz yönde etkilemekte.bu sorun aslında çözülmesi zor bir durum değil.her gelen yerel yönetim bu olaya müsamaha ettiğinden bu olay yıllardır veleyemizde yaşanmakta.cezai işlemler uygulansa tavizsiz bir şekilde bence bu sorun ortadan kalkar.saygılarımla...