5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

İnşaat mühendislerinden sel raporu

Batman İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği adına bir heyet Siirt'e gelerek selden zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu.

Yağmur sırasında yaşanan felaketinin boyutlarını görmek ve alınabilecek önlemleri belirlemek için incelemelerde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası heyeti ilk olarak Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ı makamında ziyaret etti.

Şehirde yaşanan tahribatın sonuçlarını Belediye Başkanı Sadak'tan öğrenen heyet, burada yaşanan felaketin zararlarının onarılması ve yeni felaketlerin yaşanmaması için İnşaat Mühendisleri Odası olarak neler yapılabileceği üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Başkan Sadak'a sel felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten heyet, Siirt'in bilimsel anlamda yeniden yapılandırılmasına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Heyet daha sonra şehrin selden zarar gören mahallelerini gezerek incelemelerde bulundu. Heyet üyeleri, bir rapor hazırlayacaklarını ve bu raporu şehrin yetkili kurumları ile paylaşacaklarını dile getirdi. İncelemelerden sonra Siirt Valisi Necati Şentürk ile de görüşen heyet, görüş alışverişinde bulundu. Hazırlanacak rapordan faydalanmak istediğini belirten Vali Şentürk, ilgisinden dolayı heyete teşekkür etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 17:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?