5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

İnsanlarımız artık ölmesin

İHD'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) kuruluş yıldönümü nedeniyle Siirt'te bir basın toplantısı düzenlendi.

İHD'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Siirt Şube Sekreteri Zana Aksu, "En büyük umudumuz bu ülkede ihlallerin yaşanmaması ve insanların barış ve huzur içerisinde yaşamalarına katkı sağlamaktır "dedi.

Belediye toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Aksu İHD'nin 17 Temmuz 1986 tarihinde kurulduğunu ve 24. kuruluş yıldönümlerini kutladıklarını belirtti. Aksu, "Ülkemizin insan hakları ve özgürlükler açısından hiç de iyi olmadığı ortadadır. Son yıllarda dünyada yükselen değer olan 'İnsan hakları' yerine Türkiye'de güvenlik anlayışı, yabancı düşmanlığı barış ve özgürlükleri tehdit ediyor. Umudumuz bu ülkede ihlallerin yaşanmaması ve bu ülkede yaşayan insanların barış ve özgürlüklerine katkıda bulunmaktır" ifadelerini kullandı.

İHD eski Genel Başkanlarından Yusuf Alataş da barış ve onura ihtiyaç olduğunu belirtti. Alataş, "Bizler İHD olarak dil din ırk ayırımı yapmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Barış ülkemiz için önemlidir. Onursuz bir barış, barış olamaz. İnsanlarımız artık ölmesin" diye konuştu.

Toplantıda Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da derneğinin çalışmalarından övgüyle bahsetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:48:01
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 20:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?