4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

İşadamlarının sinema özlemi

Siirt Genç İşadamları Derneği (SİRGAD), 30 yıl aradan sonra açılan ancak işletmede yaşanan sorunlar nedeniyle 2006 yılında valilik tarafından kapanan sinemanın tekrar açılması çağrısında bulundu.

SİRGAD Başkan Yardımcısı Barış İçlin yaptığı açıklamada, kültür-sanat faaliyetlerinin sınırlı olduğu Siirt'te sinemanın tekrar açılmasını istediklerini belirterek, "30 yıl aradan sonra Siirt'te sinemanın açılması bizi çok sevindirdi. Ancak, Kültür Merkezi'nde valilik tarafından 2006 yılında faaliyete sokulan Siirt'in tek sinemasının kapatılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. İlimizde sosyokültürel faaliyetlerin arttırılması için başlayan hamlelerin bir adımı olan sinemanın tekrar faal olması gerekmektedir.

Eğer bu alanda bir işletmecilik sorunu yaşanıyorsa, yetkililerimizin işletme konusunda yetkin kişi veya kuruluşlarla irtibata geçmesi ve sinemamızın ehil ellerce işletilmesi sağlanmalıdır. Bu konuda üstümüze düşen bir görev varsa ilimizin bu hizmetten mahrum bırakılmaması için dernek olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 14:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?