3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

İshal ve tifo salgını korkutuyor

Siirt'te son bir hafta içinde ishal ve tifo vakalarında yaşanan artış nedeniyle hastaneler dolup taşarken, Siirt 50. Yıl Devlet Hastanesi'ndeki su sıkıntısı ise hasta ve yakınlarının tepkisine yol açtı.


Sıcaklığın 45 derecenin üzerine çıktığı Siirt'te, aşırı sıcaklarla birlikte çocuklarda ishal ve tifo vakalarında artış kaydedildiği bildirildi. Çocuklar arasında baş gösteren salgının gün geçtikçe arttığını ifade eden yetkililer, hastalığın aşırı sıcaktan kaynaklandığını söyledi. İshal hastalığıyla beraber son 1 haftada amipli dizanteri hastalığının da ortaya çıktığı öne sürülürken, sadece 50. Yıl Devlet Hastanesi'nde onlarca çocuğun yattığı öğrenildi.


Öte yandan, 50. Yıl Devlet Hastanesi'nde yaşanan su sıkıntısı konusunda ise vatandaşlar, çözüm üretemedikleri iddiasıyla yetkililere tepki gösteriyor. İshal vakaları dolayısıyla oldukça mağdur durumda olduklarını ifade eden hasta yakınları, "Siirt 50. Yıl Devlet Hastanesi'nde yatan hastalarımız, bir yandan iyileşmeye çalışırken, diğer yandan sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Su kaynaklarının bol olduğu bir bölgede, hastanede 3 gündür yaşanan susuzluk, hastaneye pis kokuların yayılmasına neden oldu. Suyun olmadığı 50. Yıl Devlet Hastanesi'nde yaşanan hijyen dışı manzara, ishal hastası çocuklarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Yetkililerin bu rezalete 'dur' demelerini bekliyoruz" dedi.


50. Yıl Devlet Hastanesi yetkilileri konu hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, çocuklarda görülen hastalığın içme suyundan kaynaklanabileceğini belirten Özel Hayat Hastanesi doktorlarından Uzman Dr. Turgay Demir, "Son dönemde, bağırsak enfeksiyonu şikayetiyle çok fazla hasta gelmekte. Bu konuda belediyelere görev düşmektedir. Belediyeler ne kadar çalışırsa çalışsın, mutlaka içme suyu konusunda aksaklık olacaktır. Ailelere şu mesajı vermek istiyorum; yaz dönemlerinde küçük çocuklara suları kaynatarak versinler. Mümkün mertebe hazır su kullanılması daha iyi olacak. Bu bölgede tifo, Hepatit A, amip dizanteri sık görülen hastalıklardır. Bunlardan kurtulmak için su temizliğine dikkat etmek lazım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 08:32:44
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 01:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?