4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

İşkence bahçesi!

UÇUCU MADDE BAĞIMLILARI HAYVANLARA İŞKENCE EDİYOR

Siirt 1 No'lu Sağlık Ocağı'nda uçucu madde bağımlıları sağlık ocağı personelini her gün ölümle tehdit ederek sağlık ocağı bahçesindeki köpeklerin vücudunu jiletlerle parçalıyor.

Çevredeki çocuklar köpeklerin kimin tarafından sağlık ocağı bahçesine getirildiğini bilmediklerini ama köpeklerin geceleri aldıkları darbelerden dolayı devamlı havladıklarını ve geceleri korktukları için uyuyamadıklarını belirtiler.

Duruma tepki gösteren vatandaşlardan Yakup Özer, 3 yıldır köpeklerin parçalandığı sağlık ocağında çalışan personelin daha önce defalarca ilgili kurumlardan yardım istediklerini ama isteklerinin yerine getirilmediğini belirterek "1 No'lu Sağlık Ocağı'nın arka bahçesi tinercilerin akşam mekanı olmuş. Akşam saatlerinde gelip tiner içip sonra etraftan topladıkları köpekleri 1. No'lu Sağlık Ocağı'nın arka bahçesine topluyorlar. Getirdikleri köpekleri jiletle kulaklarını ve kuyruklarını keserek hayvanlara işkence ediyorlar. Sağlık Ocağı'nın bahçe düzenlemesi olmadığından küçük çocuklar bile rahatlıkla girebiliyor.

Bu tinerciler hastaları rahatsız ettiği gibi oradaki personelleri de tehdit ediyor. Neden bizleri şikayet ediyorsunuz diye, sağlık personellerine 'Bizi şikayet ederseniz camlarınızı indiririz' tehditleri savuruyorlar, tinercilerin her gece mesken tuttukları bahçe çöp götürüyor. Sağlık açısından da uygun olmayan bahçe yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Gündüzleri ilköğretim öğrencilerinin de bulunduğu küçük yaştaki öğrenciler bu bahçeye gelip sigara içiyor ve orada bulunan yaşları ufak savunmasız köpeklere bilinçsizce eziyet ediyor. Sağlık Ocağı yetkilileri ile görüştüğümüzde belediyeden bahçenin içindeki çöplerin temizlenmesi ve bahçenin düzeltilmesi için defalarca destek talebinde bulunduklarını ama kimsenin destek olmadığı söylüyorlar. Biz vatandaşların da elinden bir şey gelmiyor. Biz müdahale etmek istediğimizde bizi ve çocuklarımızı tehdit ediyorlar" şeklinde konuştu.

UÇUCU MADDE BAĞIMLILARI HAYVANLARA İŞKENCE EDİYOR
UÇUCU MADDE BAĞIMLILARI HAYVANLARA İŞKENCE EDİYOR
UÇUCU MADDE BAĞIMLILARI HAYVANLARA İŞKENCE EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 15:46:05
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 17:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?