8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

İşsiz gençler dikkat!

SİİRT'TE İŞSİZ GENÇLİĞİ MESLEKLEŞTİRME GİRİŞİMCİLİK VE İSTİHDAM PROJESİ START ALIYOR

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı ve Siirt Üniversitesi Rektörlüğü'nün ortak girişimi olan 'İşsiz Gençleri Meslekleştirme Girişimcilik ve İstihdam Projesi' start alıyor.

TSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, odada düzenlediği basın toplantısında proje hakkında bilgi verip, amaçlarının niteliksiz işsizleri nitelikli işçi haline getirerek ilin ve ülkenin ekonomisini güçlendirmek olduğunu söyledi.

Projenin Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı tarafından destekleneceğini belirten Kuzu, Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Merkezi Finans ve İhale Biriminin sözleşme makamı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın program otoritesi olduğu projenin genel hedefinin gençlerin iş gücü piyasasına katılımlarını teşvik etmek ve istihdam edilebilirlikleri ile girişimciliklerini arttırmak olduğunu ifade etti. Projenin özel hedefinin ise Siirt'te deri giyim dikişçiliği, asansör arıza ve bakımı ile turizm ve otelcilik alanında özellikle de eğitimini yarıda bırakmış 15 - 29 yaş arası 60 gence iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun olarak mesleki beceri kazandırmak olduğunu belirten Kuzu, "Yüksek öğrenim öğrencisi veya mezunu 60 gence de girişimcilik eğitimi vereceğiz. Proje kapsamında açılacak kurslar için başvurular alınmaya başlandı. Önümüzdeki haftadan itibaren de kurslar eğitime başlayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2011 Pazartesi 18:41:04
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 18:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?