3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

İşte Siirt'in suç haritası

Son aylarda il merkezinde meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı önlem arayışları devam ediyor. Vatandaş, muhtar ve sivil toplum kuruluşları ile toplantılar düzenleniyor.

Bu amaçla Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Mervan Gül, Emniyet Müdürü Şevket Taşdelen ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Murat Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmada toplum yapısına değindi. Vali Yıldırım, “Son zamanlara kırsal kesimden il merkezlerine büyük ölçüde göçler oldu. Bu göçleri tek bir nedene bağlamak mümkün değildir. Çok çeşitli nedenleri vardır. Şehir hayatına uyum sağlayamayan bu vatandaşlarımız yanı sıra televizyon yayınları da şiddeti körükleyerek suç oranını arttırmaktadırlar. Polis ve jandarma yasaların belirlediği sınırlar çerçevesinde görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Ancak vatandaşında üzerine düşeni yapması ve polise yardımcı olması gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızdan şüpheli gördükleri olay ve kişileri 155 polis imdat numarasına bildirsinler“ dedi.

Emniyet Müdürü Şevket Taşdelen ise “Bilimsel veriler ışığında ilimizin suç haritasını ve suçlu profilini çıkardık. Ocak ayından beri 129 hırsızlık olayı meydana geldi. Bunların 74’ü evlerden, 55’i işyerlerinden yapılmış. Evlerden yapılan hırsızlık olaylarının 47’si açık bırakılan kapı ve pencerelerden gerçekleştirilmiş. Vatandaşlarımızdan apartman dış kapılarını kapalı tutmalarını ve dış kapı anahtarlarının tüm aile bireylerinde de bulundurulmasını, kapılardaki dürbünlerin kullanılmasını ve rastgele herkese kapıyı açmamalarını istiyoruz. Evlerini ve işyerlerini sigortalasınlar, güvenlik sistemlerini kullansınlar” açıklamasını yaptı.

Emniyet Müdürü Taşdelen, bir soru üzerine en çok cep telefonun çalındığını ve bundan sonra polislerin eskiden olduğu gibi gece devriyelerinde caydırıcı olması için düdük çalacaklarını da belirtti.

Belediye Başkanı Mervan Gül olayın çocuk, aile, çevre ve toplum açısından ele alınması gerektiğini vurguladı.

Hifzullah Eryeşil-Kenthaber/Siirt
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 18:54:52
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 17:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?