5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

İşyeri yanan esnafa yardım

İŞ YERİ YANAN VATANDAŞA VALİLİKTEN YARDIM

Siirt Valisi Necati Şentürk, eskiden olduğu gibi doğal afetlerde zarar görenlere yardım elini uzatmak üzere bir dernek kurulacağını söyledi. Valilik 2 hafta önce iş yeri yanan Cemalettin Aktaş'a 12 bin TL yardım yaptı.

Bahçelievler mahallesinde 2 hafta önce yanan çeyiz ve giyim mağazasına, Vali Yardımcısı Yunus Sezer ve Emniyet Müdürü Celali Topuz'la birlikte giden Vali Şentürk, herkesin zor durumda olanlara yardımcı olması gerektiğini belirtti. Olayı duyar duymaz Emniyet Müdürü Celali Topuz'u iş yerine gönderdiğini hatırlatan Şentürk, "Emniyet Müdürümüzü göndererek geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ben de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın toplantısını bekledim ve buradan yardım kararı aldırdım. Şimdi de bu yardımı veriyorum" dedi.

İş yeri yanan Cemalettin Aktaş'a 12 bin TL'lik yardım çeki veren Vali Necati Şentürk, doğal afetlerde zarar görenlere yardımcı olmak üzere bir dernek kurulacağını söyledi. Şentürk "Eskiden şehrin ileri gelenleri böyle durumlarda yardım toplar ve bunları afet sahibine verirlerdi. Ben de bu görevi yerine getirmek üzere bir dernek kurduruyorum. İşyeri yanan bu hemşehrimize arzu ettiği takdirde bir yardım kampanyası da düzenleyeceğiz. Bilindiği üzere yardım toplama kampanyası valiliklerdedir. Kendileri veya

izin verecekleri kişiler yardım toplayabilirler. Ayrıca bankalarla da görüşerek bu esnafımızın borcunun erteletilmesine çalışacağım" dedi.

İŞ YERİ YANAN VATANDAŞA VALİLİKTEN YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 16:10:01
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 16:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?