5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

İtfaiye ekipmanı yetersiz

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, itfaiye teşkilatının bütün eksikliklerini gidereceklerini belirtti. Başkan Sadak 8-9 katlı binalarda çıkacak yangınlara müdahale edecek ekipmanlarının bulunmadığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Yeni Mahalle'de çıkan yangında itfaiyenin bütün eksikliklerini gördüklerini belirten Başkan Selim Sadak, Belediye Meclisİ toplantısında yaptığı açıklamada, "Bu yangınla ilgili olarak yerel basında çeşitli yayınlar yapıldı. Biz bu yangında bütün eksikliklerimizi gördük. İtfaiyeci erlerinin takacağı maskelerden, giyecekleri tulumlara kadar bütün eksiklikleri gördük. Bunlardan da daha önemlisi şu anda Siirt Belediyesi itfaiye teşkilatının 8-9 katlı apartmanlarda çıkacak yangınlara müdahale edecek araç ve ekipmanları yok. İl merkezinde 8-9 katlı çok bina var. Bunların üst katlarında çıkacak yangına müdahale edemeyeceğiz. Bunları en kısa zamanda temin edeceğiz. İlk başta çevre illerden karşılamaya çalışacağız" dedi.

Başkan Sadak, belediyenin basın yayın müdürlüğü sorumlusu ve eski itfaiye müdürü Mizbah Yılmaz'ın geçen haftaki yangına müdahalede itfaiye teşkilatına yardımcı olduğunu ve çok büyük katkılarda bulunduğunu belirterek meclis huzurunda kendisini kutladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 14:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?