3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

K türü yetki belgesi

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yapılan girişimler sonucu, Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından verilen K tipi yetki belgesinin, Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan protokol sonucu bundan sonra Siirt'te verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, K Tipi yetki belgelerinin bundan sonra Siirt'te verileceğini söyledi.

Üyelerinin bundan sonra bu yetki belgesi için başka illere gitmek zorunda kalmayacaklarını belirten Kuzu, "4925 sayılı karayolu taşıma kanunu kapsamında, oto kiralama, otomobil ile şehirler arası yolcu taşımacılığı, acentelik, eşya taşımacılığı, lojistik işletmeciliği, kargo işletmeciliği, nakliyat ambarı işletmeciliği, dağıtıcılık (kuryecilik), taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği gibi faaliyetlerinin yetki belgesi ile yapılması hüküm altına alınmıştır. Buna göre, kendi firmalarına ait araçları bulunan ve firmalara ait her türlü eşya ve yükü bu araçlar ile sevk eden tüm firmaların faaliyet alanına ve araç tonajlarına bakılmaksızın "K 2", ticari amaçla taşımacılık faaliyetinde bulunan firmaların "K" ve ev/büro eşyası taşımacılığı ile iştigal eden firmaların "K 3" yetki belgesi alması zorunludur. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız girişimler sonucu şimdiye kadar Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bu belgeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanalıyla Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan protokol sonucu "K" türü yetki belgelerini düzenleme yetkisini almış olup, üyelerimize bu hizmeti getirmiş bulunmaktayız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 11:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?