5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kaçak elektriğe GPRS'lı çözüm

SİİRT'TE ELEKTRİK KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEMEK İÇİN GPRS YÖNTEMİ

Siirt'te faaliyet gösteren yaklaşık 150 elektrikçiye yönelik seminer düzenlendi. Seminerde kaçak elektrik kullanımına karşı elektrik sayaçlarının GPRS sistemiyle uzaktan okunmaya başlandığı açıklandı.

Siirt Elektrikçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Makel isimli elektrik aletleri firmasının Öğretmen Evi'nde ortaklaşa düzenledikleri seminerde son teknolojik gelişmeler ve ürünler hakkında bilgi verildi. Firma sorumlusu Murat Erduran, abonelerin tek tek dolaşılarak elektrik sayaçlarının okuma döneminin sona erdiğini belirterek, "Artık GPRS istemi ile uzaktan elektrik sayaçlarını okuyabiliyoruz. Bu uygulama pilot olarak Denizli, Muğla, Afyon, Aydın ve Bursa illerinde başladı. Bu illerde toplam 520

abonenin sayaçları GPRS sistemi ile okunuyor. Altyapımız bunu bütün Türkiye'ye yaymaya müsaittir. Bu alandaki özelleştirmelerin tamamlanmasının ardından bu sistemin yaygınlaşacağına inanıyorum" dedi.

Dernek Başkanı M. Enver Mergen de yaptığı açıklamada mesleklerinin sürekli bir yenilenme süreci içerisinde olduğunu belirterek, "Elektrikçilik sektörü sürekli yenilenen bir sektör. Bu nedenle bu sektörde eğitim temel şartlardan birisidir. Dernek olarak bu tür seminer ve kursları açarak, meslektaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Teknolojik gelişmeler hakkında uygulamalı eğitime katılanlara birer sertifika verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 10:50:00
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 19:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?