5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kaçak elektrik uyarısı!

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Siirt Müessese Müdürü Ali İhsan Aydın, kaçak elektriğin vatandaşın yaşantısını olumsuz etkilediğini, can ve mal kaybına yol açabileceğini belirtti.

Kaçak elektriğin şebekeyi güçsüz hale getirdiğini ve elektrikli araçların bozulmasına yol açtığını belirten Aydın, "Aynı zamanda hırsızlık olan kaçak elektrik kullanımı birçok elektrikli aletin bozulmasına ve elektriklerin kesilmesine yol açıyor. Bunun da ötesinde vatandaşın yaşamını etkileyen birçok olumsuzluğa da neden oluyor.

Elektrikler kesildiğinde hastaneler olumsuz etkileniyor, öğrenciler derslerine çalışamıyor. Bütün bu olumsuzluklarını göz önünde bulundurarak kaçak elektriğe yönelik denetim çalışmalarımız sürekli devam edecektir.

Hedefimiz şu anda yüzde 38 olan kaçak elektrik oranını, önce yüzde 30 ların altına daha sonra da bu konuda Türkiye ortalaması olan yüzde 18'in altına indirmektir" dedi.  Herkesin kaçak elektrik kullanımından kaçınmasını isteyen Aydın, bu konuda sürdürdükleri mücadelede vatandaşların da kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 17:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?