5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kaçak yapıya geçit yok

Siirt Belediyesi kaçak yapılaşmaya karşı kararlılığını göstermek için 2 kaçak binayı yıktı.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Evren Mahallesi'nde tek katlı bir ev ile Bahçelievler Mahallesi'nde bir iş yerinin yıkılmasına karar verdi. Mehmet K. isimli vatandaşın vakıf arazisine izinsiz olarak yaptığı tek katlı müstakil ev ve Y.B. isimli şahsın izinsiz olarak yaptırdığı işyeri iş marinaları ile yıkıldı.

Yıkım çalışmalarına Siirt DTP İl Başkanı Abdurahman Taşçı, Belediye Başkan Vekili Musa Kurhan, Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydın, İmar müdürü Elif Tren ve zabıta ekipleri katıldı.

Belediye Başkanı Selim Sadak yıkım kararı ile ilgili yaptığı açıklamada belediyenin varlığını his ettirmek amacı ile yıkım kararı alındığını belirterek "Bu gün aldığımız karar bir yıkım kararıdır. Bu yıkım kararını, geleceği huzurlu kılmak için geleceği güzel inşa etmek için, geleceği barışık bir ortam yaratmak için aldık. Bu gün gayri resmi yapılan birisi vakıf arazisine inşa edilen diğeri ise çok hisseli bir arazide inşa edilen 2 yapının yıkılmasına karar verilmiştir. Bu kararı verirken de çok düşündüm fakat belediyenin varlılığını hissettirmek, belediyesel yaşamı insanlara yaşatmak için bu kararı almak zorundayız. Dileğimiz odur ki, bu inşaat sahipleri de bu kararı anlayışla karşılayacaklar. Belediyelerinin belediye başkanlarının kendilerine gururlu ve güvenli bir şehri yaratmak yaptığı tüm kararları hem kendileri hem kendi çocukları dahil olmak üzere ve tüm Siirtlilerin yararı olduğunu inancını besleyeceğine inanıyorum. Bizim amacımız hiç kimseyi mağdur etmek değil. Herkesin kendisi dışında başkalarının hakkına saygı duymasını istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 19:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?