5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kadının statüsü değişecek

AK PARTİ SİİRT MİLLETVEKİLİ DEMİRKIRAN KADIN DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, hükümetin kadın eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar yaptığını söyledi.

Milletvekili Demirkıran, Siirt'te faaliyet gösteren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sağlık ve Sosyal Yardımlaşmayı Seven Kadınlar Derneği'nin kadınlara yönelik açtığı kursu ziyaretinde yaptığı konuşmada hükümetin kadının statüsüne yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hükümetin kadına yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Demirkıran, "Bayanlarımız toplumun olmazsa olmazlarıdır, baş tacıdırlar. Bugüne kadar hep sorunları ile baş başa bırakılmış, toplumda hak ettiği yeri bulamamış kadınlara yönelik olarak herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Hükümetimiz de kadının durumunun iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bu konuda büyük mesafe de alındı. Başlatılan çalışmalar devam etmektedir. Bilindiği üzere son olarak da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik bir komisyon kuruldu. Bu komisyon aracılığıyla kadın erkek eşitliği sağlanacak ve hatta kadınların lehine pozitif ayırımcılık da yapılacak düzenlemelere gidilecektir. Hükümetimizin uyguladığı SODES kapsamında açılan bu mesleki kurslar sayesinde bayanlarımız bir meslek sahibi olabilmekte ve tüketici durumdan üretici hale gelebilmektedir" dedi.

Daha sonra kursa katılan kadınların çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Milletvekili Demirkıran, açılan kurslar nedeniyle Dernek Başkanı Kümri Küçlü'yü kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 14:01:02
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 14:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?