5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kadınlara şefkat evi

SİİRT'TE BAYANLAR İÇİN ŞEFKAT EVİ AÇILDI

Siirt'te faaliyet gösteren Gökkuşağı Yardımlaşma Derneği, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Şefkat Evi açtı. Evde ilk etkinlik olarak rutin hale getirilmesi planlanan yemek günü düzenlendi.

Dernek Başkanı Fatma Kebapçı, yaptığı açıklamada, 150 bin TL tutarında ve bir yıl süreli proje ile bayanlara boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir mekan oluşturduklarını belirtti. Erkeklerin ve gençlerin gidebilecekleri yerlerin bulunduğuna dikkat çeken Kebapçı, "Erkeklerin gidebilecekleri yerler var. Gençler de gençlik merkezlerine gidebiliyorlar. Ancak bayanlarımız bundan yoksundu. Dernek olarak içinde internet bağlantılı ve çeşitli kursların verilebileceği, bayanların gelip burada zamanlarını

geçirebilecekleri ve varsa sıkıntılarını arkadaşlarına ve rehber öğretmenlere anlatabilecekleri bir mekan oluşturduk. Bu merkezde düzenleyeceğimiz etkinliklerin arasında ayda bir kez yemek günleri düzenlemek olacak. Bunun yanı sıra proje kapsamında, çoğu varoşlarda olmak üzere 500 aile tespit ettik. Bu aileler rutin olarak ziyaret edilecek ve bütün aile bireylerine ulaşılmaya çalışılacak. Özellikle bayanların, açtığımız Şefkat Evi'ne yönlendirilmesine çalışılacak." dedi.

Kebapçı, Şefkat Evi'nin projenin bitiminden sonra da dernek imkanları ile sürdürüleceğini sözlerine ekledi. Açılışta daha sonra yemek günü kapsamında bayanların kendi yaptıkları yemekler hep birlikte yenildi. Yeni Mahalle'de bulunan evin açılışına dernek üyesi bayanların yanı sıra ili gezmek amacıyla gelen Alman turistler de katıldı.

SİİRT'TE BAYANLAR İÇİN ŞEFKAT EVİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 16:44:04
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 23:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?