5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kalorifer ustasının şirine ödül

Siirt'te günlük olarak yayınlanan yerel Umut gazetesinin köşe yazarı, şair, kalorifer ustası Reşit Çakır, vatandaşları vergi ödemeye davet eden şiirinden dolayı Defterdar Musa Avcu tarafından ödüllendirildi.

Geçtiğimiz haftalarda kutlanan Vergi Haftası'nın ardından her hafta Cumartesi günleri, haftanın gündemi ile ilgili görüşlerini yazılarıyla ve şiirleriyle "Kalorifercinin Kaleminden" adlı köşesinde yansıtmaya çalışan Reşit Çakır Siirt Defterdarı Musa Avcu tarafından ödüllendirildi.

Defterdar Musa Avcu, makamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada Çakır'ın, köşesini sürekli takip ettiğini belirterek, "Ailesinin geçimini kalorifercilik yaparak sağlayan Reşit Çakır'ın, köşesini sürekli takip ediyorum. Gerçekten çok duyarlı bir insan Vergi Haftası'nın ardından vatandaşları vergi ödemeye ve vergi konusunda duyarlı olmaya davet eden şiirini okudum ve çok beğendim. Bu nedenle kendisiyle tanışmak ve bu duyarlılığından dolayı teşekkür etmek istedim. İş yoğunluğundan kısmet bugün oldu.

Kendisini kutluyorum ve toplumumuzda vergi bilincinin oluşması için harcadığımız bu çabalara güzel şiiri ile verdiği katkıdan dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.
Defterdar Avcu'nun hareketinin kendisini çok duygulandırdığını ve mutlu ettiğini söyleyen Reşit Çakır ise, evli ve 5 çocuk babası olduğunu belirterek şunları ifade etti:
"Defterdarımızın bu davranışı beni çok duygulandırdı, çok mutlu etti. Ailemin geçimini kışı kalorifercilik yaparak sağlamaya çalışıyorum. Günlük olaylar ve yaşadıklarım konusunda sürekli şiir yazıyorum. Bugüne kadar 700'ü aşkın şiir yazdım. Bir gün bu şiirlerimi kitap halinde bastırabileceğim günleri hayal ederek yaşantımı sürdürüyorum. Ocak ayından beri de günlük Umut gazetesinde de Cumartesi günleri şiirlerimi ve duygularımı toplumla paylaşma imkanı buluyorum. Bana bu imkanı sağlayan gazete yetkililerine ve bu güzel hareketinden dolayı da Defterdarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bütün vatandaşları bir kez daha vergilerini düzenli olarak ödemeye ve ödenen vergilerin geleceğimizi oluşturduğunu unutmamaya davet ediyorum."

Defterdar Avcu, kaloriferci Çakır'a çeşitli hediyeler verdi. Törende Defterdar yardımcısı Hüseyin Savan, Vergi Dairesi Müdür Vekili Ramazan Yaşar ve gazete yöneticileri hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 21:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?