5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kaloriferci şair ilk kitabını çıkardı

KALORİFERCİ ŞAİR ÇAKIR'IN İLK ŞİİR KİTABI YAYINLANDI

Ailesinin geçimini bir apartmanda kalorifer ateşçiliği yaparak sağlayan şair-köşe yazarı Reşit Çakır'ın ilk şiir kitabı yayınlandı.

Siirt'te günlük olarak yayınlanan 'Umut' adlı gazetede haftada bir Cumartesi günleri görüş ve düşünceleri ile şiirlerini paylaşan Reşit Çakır, ilk kitabını yayımlamanın heyecanı içerisinde olduğu söyledi.

Özel Siirt Hastanesi'nin sponsorluğunda ilk kitabını yayımlayabildiğini belirten Çakır, "Ben şiir kitaplarımda günlük hayattaki konuları ele alıyorum. Her yerde ilham alabiliyorum. Kaloriferi ateşlerken, yolda yürürken, hiç fark etmiyor. Yazdığım şiirleri haftada bir günlük olarak yayımlanan Umut Gazetesi'nde yayımlıyorum. Şiirlerim konularını günlük olaylardan ve beni duygulandıran düşüncelerden alıyorlar. Gazeteden şiirlerimi okuyan ve beğenen Siirt Hastanesi Müdürü Selahattin Çelik aradı ve benimle tanıştı. Daha sonra bana bu kitabım için sponsor olmak istediğini belirtti. Onların maddi desteğiyle ilk şiir kitabımı 'Sessizliğimin Çığlığı' adıyla çıkardım. 60 sayfalık bu şiir kitabımda konularını günlük yaşamdan alan 60 adet şiirim yer alıyor. Kitabımı edinmek isteyenler 0 543 872 43 11 numaralı telefondan bana ulaşabilirler" dedi.

Lise mezunu olan ve bir süre edebiyat fakültesinde de okuyan Çakır, evli ve 6 çocuk babası.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 21:32:03
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 23:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?