8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Kar yolları kapadı

Siirt'in Pervari ve Eruh ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bazı köy ve mezraların yolları ulaşıma kapandı. Zaman zaman kapanan ilçe yollarında mahsur kalan araçların yardımına kar temizleme çalışmalarını yürüten ekipler yetişti.

Pervari ilçesi ve ilçeye bağlı köylerde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 10 köy ve mezra yolu kapandı. Kapanan köy yolları ile ilgili çalışma başlatan il özel idare ekipleri, bazı köylerin yolları trafiğe açarken, bazı köylerde çalışmalar devam ediyor. Zaman zaman kar nedeni ile kapanan Pervari yolunda ekipleri çalışmalarını sürdürüyorlar.

Şırnak Eruh yolu da gece geç saatlere kadar yağan kar yağışı nedeni ile kapandı. Araçlarında zincir bulunmayan yaklaşık 15 araç, Eruh Şırnak arasında mahsur kaldı. Araçları kurtarmaya kar temizleme ekipleri yetişti. Yol temizleme araçları ile yoldaki karlar temizlendikten sonra zinciri olmayan araçlar halat ile tehlikeli bölgeden kadar kar temizleme araçları yardımı ile çıkarıldı. Eruh'ta yaklaşık 10 köy ve mezra yolu kar nedeni ile kapandığı bildirildi.

Öte yandan, Siirt Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından Belediye ve bazı kurumlara gönderilen yazıda, hafta sonuna kadar ilde aşırı yağış ve gök gürültülü yağış beklendiği belirtilerek, sel felaketi ve yıldırım çarpmalarına karşı önlemlerin alınması istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 11:12:00
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 00:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?