26
Nisan
2024
Cuma
SİİRT

Karakol okul oldu

Siirt’in Eruh ilçesine 1984 yılında yapılan ilk baskından sonra karakol olarak kurulan bina, çözüm süreciyle birlikte güvenlik kaygısı ortadan kalkınca dün itibariyle tabelası indirilerek ilkokula dönüştürüldü.

Yapılan protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen karakol, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla düzenlenen törenle tabelası ilkokul olarak değiştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, çözüm süreci ile birlikte güvenlik sorununun bir bir ortadan kalktığını söyledi. Çiftçi, "Daha önce güvenlik nedeniyle ayda bir kez ancak gidebildiğimiz çevre köylerdeki denetimlere şu an her iki günde bir gidebiliyoruz.

22 Haneli köyde 27 öğrenci bulunuyor, Eruh’un ilk yerleşim yeri olan Bilgili köyü yaşanan olaylarla birlikte çok göç verdi, ancak huzur ve güven ortamı tesis edilmeye başlandı, köylere dönüşler göz önünde bulundurularak illerde Eğitim noktasındaki ihtiyaçların karşılanması için karakol, ilkokula dönüştürüldü. 4 derslik olan okulumuz 2013-14 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecektir" dedi.

Törenle karakolun tabelası indirilerek, yerlerine ‘Bilgili ilkokulu’ tabelası asıldı. 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2013 Salı 16:04:09
Güncelleme :7 Mayıs 2013 Salı 16:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?