3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Kardeş belediye, çalışmalarına başladı

Yeni çıkan belediyeler yasasının verdiği imkanla Siirt’i "kardeş belediye" olarak seçen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapmayı taahhüt ettiği çalışmalar için düğmeye basıldı.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Siirt'i ziyareti sırasında verdiği söz yerine getirilecek. Gökçek, Kızlar Tepesi dinlenme parkının yeniden düzenlenmesi ve Güres Caddesi'nin trafiğe kapatılması işlerini yapma taahhütünde bulunmuştu.
 
Siirt’te ailelerin dinlenebileceği tek park konumunda olan Kızlar Tepesi'nde bir anfitiyatro, halı saha ve bir kafeterya faaliyet gösteriyor. İtfaiye Müdürlüğü'nün hizmet binasının da bulunduğu 64 dönümlük bu alan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yeni baştan düzenlenecek.
 
Siirt’in en işlek caddesi olan Güres Caddesi de trafiğe kapatılacak. Burada ulaşım tekerlekli trenle sağlanırken, boş alanlara şelaleler, oturma yerleri ve çiçek tarhları yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Siirt’e gerçekleştirdiği ziyarette bu iki yatırım için 4-5 trilyon liraya kadar harcama yapacağını belirtmişti.
 
Bu çalışmaları gerçekleştirmek üzere, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Daire Başkanı olan
Zübeyir Arık, 5 kişilik bir ekiple Siirt'e geldi. Bu heyetin incelemelerinin ardından 45 kişilik ikinci bir ekibin daha gelmesi bekleniyor.
 
Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, “Yeni belediyeler yasası, belediyelerin diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmalarına imkan tanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olmamız büyük bir şanstır. Verdikleri taahhüdü gerçekleştirmek üzere ilimize bu hafta içerisinde iki ayrı ekip gönderiyorlar. Çalışmalar en kısa zamanda bitirilmeye çalışılacaktır” dedi.
 
Gül, Kızlar Tepesi'nde vatandaşlara ait 10 dönümlük arazinin 2 trilyon liraya satın alma işlemlerinin tamamlandığını ve böylelikle parkın alan büyüklüğünün 64 dönüme ulaştığını belirtti.
Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 11:18:27
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 15:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?