5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kardiyoloji uzmanından sigara uyarısı

KARDİYOLOJİ UZMANINDAN SİİRTLİLERE SİGARA UYARISI

Siirt'te son dönemde artan kalp krizlerinin temel nedeninin sigara olduğunu vurgulayan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Akkaya önemli açıklamalarda bulundu.

Siirt'te son dönemlerde artan kalp krizlerinin temel nedeninin sigara olduğunu belirten Siirt Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Akkaya, "Gerek sigara kullanımının çok yaygın olması gerekse hipertansiyon, kolesterol yüksekliği gibi risk faktörlerinin çok yaygın olması nedeniyle ülkemiz kalp hastalıkları açısından Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden biri konumundadır ve maalesef sıralaması her geçen gün yükselmektedir. Siirt'te de son zamanlarda artan krizlerin 5 temel risk faktörü vardır.

Bunlar tansiyon yüksekliği, kolesterol yüksekliği, şeker hastalığı, sigara içilmesi ve ailede erken yaşta kalp krizi ya da ani ölümün olması. Tabii, aşırı şişmanlık ve hareketsiz yaşam da bunlara katkı sağlamaktadır. Öncelikle kalp hastalıklarından korunmak için risk faktörlerini azaltmamız gerekir. Sigarayı herkesin bırakması gerekir. Sigara içen genç bir insan 20 veya 30 yaşında kalp krizinden ölebiliyor. Tansiyon ve kolesterol değerlerini takip edip düzenlemek gerekmektedir. Eğer bunlarda yükseklik varsa

ilaçlarla ve yaşam tarzındaki bazı değişikliklerle kontrol altına alınması gerekiyor. Düzenli egzersiz yapmamız çok önemli. Haftada 4-5 gün yarım saat hızlı tempolu yürüyüş çok faydalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 17:15:05
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 18:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?