5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kayıp çocuklardan haber yok

(ÖZEL) SİİRT'TE KAYBOLAN 5 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Siirt'in Eruh ilçesinde evlerinden ot toplamak için ayrılan 5 çocuktan 5 gündür haber alınamadı. Çocukların kaybolduğu Çırav Dağı'nda 5 gündür polis, jandarma ve çocukların yakınlarının katıldığı arama çalışmalarından sonuç alınamadı. Aileler çocukların geri getirilmesini istiyor.

Eruh'tan 5 gün önce sabah Çırav Dağı eteklerinde ot toplamaya çıkan yaşları 12 ile 15 arasında değişen, YİBO'da okuyan 7. sınıf öğrencisi Mehmet Öztürk, lise öğrencileri Hakan Teğin, Abdulkerim Demir, Mehmet Derbas Demir ve Kadir Demir'den bir daha haber alınamadı. Çocukların aileleri, çocukların bir an önce bulunmaları ve geri getirilmelerini istediler. 4 arkadaşı ile beraber ot toplamak için dağa çıkan Mehmet Derbas Demir'in babası, oğlunun küçüklükten geçirdiği menenjit hastalığı nedeni ile unutkan biri olduğunu belirtti.

Baba Musa Demir, "Oğlum 1 yaşındayken menenjit hastalığı geçirdi. O günden beri çocuk biraz dengesini kaybetmişti. Unutkanlığından dolayı insan doğru dürüst güvenip ona bir iş vermeye cesaret edemiyor. Arkadaşları ile çok iyi geçiniyordu, insanlara çok iyi uyum sağlayan biriydi. Bugüne kadar oğlum ile ilgili hiçbir şikayet gelmedi. Kaybolduğu gün okula gitmişti, mesai bitiminde ben eve geldim. Evde baktım, yok. Evdekilere sordum, baktım hiç eve gelmemiş. Öğle yemeğine dahi eve gelmemiş. Sorduk araştırdık, baktık yiyecek ot toplamak için Çırav dağına gitmişler ve gidiş o gidiş, bir daha haber alamadık. 2 gün ve gece aradık ama hiçbir izine rastlamadık" dedi.

Şırnak'tan evini 15 gün önce Eruh'a taşındıktan sonra oğlu Hakan Teğin'in kaybolduğunu belirten Şeref Teğin de, "Perşembe günü sabahı kayboldu ve 5 gün oldu haber alamıyorum. Tek erkek çocuğumdur, başka kimsem yok. Nereye gittiğini bilmiyoruz. Bizim bildiğimiz ot toplamaya gitmiş. Ben kendim bugüne kadar bir kere bile çıkmadım. Oğlumu bulanlara ne kadar isterlerse bulup vereceğim. İlk gün gidildi, arandı. İkinci gün de arandı akşama kadar ama hiçbir izlerini bulamadılar. 15 gün önce Şırnak'tan evimi Eruh'a taşıdım, çocuğum gitti. 10 senedir Şırnak'ta şoförlük yaparak çalışıyordum. Kendi memleketime geleyim dedim, oğlumdan oldum. Oğlum lise ikiye gidiyordu" dedi.

(ÖZEL) SİİRT'TE KAYBOLAN 5 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLİYOR
(ÖZEL) SİİRT'TE KAYBOLAN 5 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLİYOR
(ÖZEL) SİİRT'TE KAYBOLAN 5 ÇOCUĞUN KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 12:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neşet yılmaz IP: 88.231.137.xxx Tarih : 18.05.2010 23:35:32

dilerim BİZİ YARATAN YÜCE RABBİMDEN Bİ AN EVVET GÜZEL Bİ HABER ALIRSINIZ AMİN