3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Kazayla mı düştü ittiler mi?

Siirt’te boşanma davası sürerken uçurumdan düşerek ölen öğretmen Esin Güneş’in ‘kaza’ denilerek kapatılan dosyası yeniden açıldı. Kocası ve onları taşıyan taksici cinayetten yargılanıyor.

SİİRT’te özel güvenlik görevlisi Güven Güneş ile 75’inci Yıl İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Esin Işık (25) 2008’de evlendi. Esin, ikinci yıllarında eşinden şiddet gördüğü için boşanma davası açtı. Güven Güneş ise davaya karşı çıktı.

‘Ayağı takıldı’

Öğretmen Esin, 24 Ağustos 2010 günü Aydınlar ilçesinde Kale olarak bilinen uçurumun altında ölü olarak bulundu. Güven Güneş olayın kaza olduğunu savunarak, “Taksici arkadaşım Beşir’in otomobiliyle bölgeye gittik. Eşim hava alsın, gezelim istedik. Kameriyede otururken ayağa kalkmak istedi. Bu sırada ayağı takıldı ve düştü” dedi.

Aile itiraz etti

Dosya “Kaza” denilerek kapatıldı. Ancak öğretmenin ailesi, kızlarının damatları tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Bunun üzerine yeniden başlatılan soruşturmada tutuksuz iki sanık hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Esin Güneş’in eşi Güven Güneş ile taksici Beşir Üzüm hakkında “Kasten adam öldürmek” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması dün görüldü. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, olay yerinin tekrar incelenmesi, tanıkların ifadelerinin alınması için davayı 15 Şubat’a erteledi.

Tırnaktaki DNA kimin

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Esin öğretmenin ölümüyle ilgili soruları sıraladı:

Esin Güneş’in tırnaklarında bilinmeyen bir kişiye ait DNA örnekleri çıkıyor.
Oruç tutan bir ailenin ramazanda tam da iftar vaktinde pikniğe gitmesi normal midir?
Piknik yapmak için neden kimsenin bulunmadığı, ıssız bir bölge seçiliyor?
Telefonlar neden yanında değil?
Normalde başörtüsü kullanan Esin’in başı açık bir şekilde komşularının dediğine göre evden alelacele çıkarılması neyin göstergesidir?

Kızının resmine sarıldı

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma öncesi kadınlar fotoğraflarla adliye önünde toplandı. Öğretmen Esin Güneş’in annesi Fahriye Işık, kızının fotoğrafına sarılıp ağladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

“Tıpkı Ayşe Paşalı’nın davasında olduğu gibi, tıpkı Münevver Karabulut’un davasında olduğu gibi katillerin, sorumluların en ağır ceza almaları sağlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

 

...
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2012 Perşembe 10:54:05
Güncelleme :17 Ocak 2012 Salı 10:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?