5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

KCK operasyonunda 7 tutuklama

SİİRT'TEKİ KCK OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün bazı illerle eş zamanlı olarak BDP ve Siirt İl ve Merkez İlçe Başkanlığı ile Mezotapamya Kültür Merkezi'ne (MKM) yönelik operasyonunda göz altına alınan 16 kişiden 7'si tutuklandı.

Terörle Mücadele Şubesi'nce, bazı şüpheli şahısların terör örgütünün çeşitli faaliyetlerini organize eden KCK/TM yapılanması içinde yer aldıklarının tespit edilmesi üzerine geçtiğimiz Cumartesi günü bir dizi operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonlarda Siirt il merkezinde 14, Batman'da 1 ve Van'da 1 olmak üzere toplam 16 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin üzerinde, ikametinde, BDP Siirt İl Teşkilatı'nda ve Mezopotamya Kültür Müzisyenler ve Dayanışma Derneği'nde (MKM-DER) yapılan

aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasak yayın, yapılanmayı deşifre eden fotoğraflar, cep telefonu, CD, bilgisayar kasası ve yardım toplamak için dağıtılan çok sayıda ahşap kumbaraya el konuldu.

Terör örgütünün çeşitli faaliyetlerini organize eden KCK/TM yapılanması içinde yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 şahıs, dün adli makamlara sevk edildi. 4 şahıs Cumhuriyet Savcılığı'nca alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 12 şahıs tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede 5 şahıs serbest bırakılırken 7 şahıs "Terör Örgütü Üyesi Olmak, Terör Örgütüne Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek" suçlarından tutuklandı.

SİİRT'TEKİ KCK OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 12:32:02
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 13:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?