5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kemal şeker gibiydi çok babayiğitti

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütünün yola döşediği mayının dün gece askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit düşen Siirtli er Kemal Özevin'in eski evinde gözyaşları sel oldu.

10 Eylül 1988 Siirt doğumlu Kemal Özevin, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda istihkam er olarak vatani görevini yaparken dün gece saat 23.30'da Çukurca'da bölücü terör örgütü mensuplarınca yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit düştü. Şehit er Kemal Özevin'in anne ve babası İstanbul'da ikamet ederken, Özevin'in şehit haberini Siirt'e alan akrabaları yıkıldı. Şehidin geçmişte oturdukları Çal Mahallesi Sutut Mevki 220 Sokak'taki evinde toplanan akrabaları gözyaşlarına boğuldu.

Bazı yakınları sinir krizi geçirirken bazı akrabaların ağıtları ise yürekleri dağladı. Şehidin eniştesi Hüseyin Ezer, Özevin'in yeni evli olduğunu belirterek, "Kemal yüzünde sadece ufak bir ben vardı, o da olmasaydı bembeyaz şeker gibi biriydi. Çok babayiğitti. Kemal'i yeni evlendirmiştik. Askere gitmeden önce onu burada evlendirip öyle askere göndermiştik. Kemal'in anne ve babası İstanbul'da ikamet ediyor. Onlar da yarın gelecek, şehidimizi yarın toprağa vereceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 20:06:02
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 20:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?