3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Kent Konseyi Toplandı

Siirt Belediyesinin düzenlediği ikinci kent konseyi toplandı. Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Mervan Gül, resmi kurum ve kuruluş müdürleri , sivil toplum örgütü temsilcileri ve halk katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mervan Gül, ben zihniyeti ile bir yere varılamayacağını ve başarı elde edilemeyeceğini belirterek “Katılımcı bir belediyecilik gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için kent konseyinin ikinci toplantısını gerçekleştiriyoruz. halkımızın görüşü bizim için çok önemlidir.” Dedi. Siirt Valisi Murat Yıldırım da yeni belediyeler yasasının hemşerilik kavramına tanım getirdiğini belirterek “Artık yalnız o il nüfusuna kayıtlı olanlar değil. O ilde görev yapan kamu görevlileri de o ilin hemşerisi sayılıyor. Herkes aldığı hizmetin bedelini ödemelidir. Sudan yararlanan, temizlik hizmetlerinden yararlananlar bunu bedelini ödeyeceklerdir.” Dedi.
Vali Yıldırım Pazar günü kentte meydana gelen olaylara da değinerek “Siirt yıllardan beri hak etmediği bazı yanlış değerlendirmelere muhatap olmuş. Halkımızın huzurunu bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Siirt halkı bu tür hareketleri benimsemiyor.” Dedi.
Kent Konseyinde daha sonra Çevre ve Orman ile Sosyal hizmetler İl Müdürlerinin açıklamaları dinlendi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Hıfzullah Canpolat  ilde sokak çocuklarına yönelik çalışmaların başarıyla yapıldığını belirterek “Bu çocuklarımıza yönelik olarak kurduğumuz merkeze devam eden ve daha önce uçucu madde kullanan 23 çocuğumuz bu alışkanlıklarından vazgeçirildi. İl genelinde yalnızca iki çocuğumuz kronik bir bağımlılık arz ediyor “ açıklamasını yaptı.
Çevre ve Orman İl Müdürü Vedat Erman Siirt’in hava kirliliği açısından üçüncü derece iller kapsamında olduğuna değinerek “İlimizde hava kirliliğinin artmaması için gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Bu amaçla bütün apartmanlara baca filtresi takma zorunluluğu getirdik.” Dedi.
Daha sonra vatandaşların sorunları ve görüşleri dinlendi. Vatandaşların büyük çoğunluğu belediyenin alt yapı hizmetlerine önem vermelerini istediler. Başkan Gül vatandaşların dilek ve şikayetlerinin belediye meclisince değerlendirileceğini ve karar altına alınacağını açıkladı.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 08:41:39
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 20:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?