5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kentin tamamı iftiraya uğradı!

SİİRT'TE BASINDA YER ALAN HABERLERE TEPKİLER

İlköğretim öğrencilerine cinsel istismar iddialarının ardından ulusal basında Siirt ile ilgili olarak çıkan haberler vatandaşların tepkisine yol açtı. Siirt Barosu Başkanı M. Ali Özel ve Belediye Başkanı Selim Sadak yaptıkları açıklamalarla söz konusu haberlere tepkilerini dile getirdi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Baro Başkanı M. Ali Özel yayınlara tepki gösterirken, sivil toplum örgütleri yarın saat 16.00'da Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelerek yayınlar karşısında çizilecek yol haritasını belirleyecekler. Siirt Barosu Başkanı M. Ali Özel, vatandaşların tepkisine neden olan yayınları hatırlatarak, yayınların iftira kampanyası olduğunu iddia etti. Özel, "Bugün itibariyle yaklaşık 1.5 yıl önce gerçekleşmiş Pervari'deki bir olay sanki yeniymiş gibi kamuoyu gündemine taşımaktadır. Belirtmek istiyoruz ki Siirt'e 15 kişinin karışması tam bir ahlaksızlıktır. Bütün Siirt halkı olarak nefretle kınıyoruz. Yalnız bizim bu yapılanma olayı protesto maalesef şehir olarak savunma pozisyonuna sokulduk. Çünkü kent erkeklerinin tamamı çok ciddi iftiraya uğramıştır. Çok ahlaksız bir iftiradır. Evet belki belki de değil kesinlikle 15 kişinin yaşı küçük çocuğa istismarı bir ahlaksızlıktır ama bunun bir kente mal edilmesinin başka bir ahlaksızlık olduğunu değerlendiriyorum.

Siirt'in ciddi bir kasıt altında olduğunu düşünüyorum. Pervari'de yaşanan bir yıl önceki 1.5 yıllık bir önceki bir olayın ölü çocuğun resmini basmak suretiyle kamuoyuna yeniymiş gibi gösterilmesini basın ahlakı açısından da çok yerinde olmadığını da belirtmek istiyoruz. Yarın Siirt'teki sivil toplum örgütleri olarak Ticaret ve Sanayi Odası'nda saat 16.00 da bir toplantı düzenleyeceğiz. Herkesi bu toplantıya davet ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Selim Sadak, bu tür olayların üzerine gidilirken toplumsal bir suçlamaya gidilmemesi gerektiğini ve bir kentin itham edilemeyeceğini vurguladı. Sadak gazetecilere yaptığı açıklamada, "Geçen yıl meydana gelen olayın üzerine gidilmesini istemiştik. Kimliğine ve mevkiine bakılmaksızın kim olursa olsun gidilmelidir. Ancak bu yapılırken toplumsal bir suçlamaya gidilmemelidir. Siirt'i sübyancı, potansiyel suçlu olarak kimsenin ilan etmeye hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 12:48:01
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 19:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?