5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

KESK platformu toplandı

SİİRT'TE KESK PLATFORMU TOPLANDI

Kamu emekçilerinin toplu sözleşme hakları için 25 Kasım tarihinde yapacağı uyarı grevi öncesinde bölge illerinde toplantılar yapılmaya devam ediyor.

Siirt Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda bir araya gelen KESK Siirt şubeler platformu üyeleri yapılacak uyarı grevi için görüş alışverişinde bulundu. KESK Siirt şubeler platformu adına Tüm Bel Sen Siirt şube başkanı Ferit Epözdemir'in yaptığı açılış konuşmasında "1990'lı yıllardan bu yana toplumsal muhalefetin en önemli gücü olan alanları gösteren KESK'in geldiği nokta grev olmuştur. 25 Kasım tarihinde yapılacak olan uyarı grevinde KESK Siirt şubeler platformu olarak bizler de iş bırakmaya gideceğiz. Bu grevin aynı zamanda gerek Kürt sorununa, gerekse de ülke demokrasisine katkı sunacağına inanıyoruz" dedi.

Daha sonra BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, KESK MYK Başkanı Adnan Gölpınarlı ve Tüm Bel Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin'den oluşan bir divan oluşturuldu. Burada sıra ile söz hakkı alarak konuşan divandan Adnan Gölpınarlı, "Demokratikleşme, Ergenekon ve Kürt sorunu meseleleri AK Parti'nin insafına bırakılacak kadar basit bir sorun değildir. Bu duruma kamu emekçileri olarak sorunun çözümüne katkı sunmak zorundayız. 8 yıldır hükümetle yapılan toplu görüşmelerde hiçbir sonuca varılmamıştır. Son 4 yıldır bizler KESK olarak hükümetle görüşme masasına oturmuyoruz. Çünkü toplu sözleşme hakkımızın içi boşaltılarak, adeta emekçilerle dalga geçilecek bir duruma getirmek istiyorlar. KESK'e yapılan operasyonları da buradan tekrar kınıyoruz" dedi.

SES Genel başkanı Bedriye Yorgun, "Tüm Bel Sen şimdiye kadar 300 belediye ile toplu sözleşme imzalamıştır. Sağlık emekçilerinin özlük hakları ellerinden alınmaya çalışılarak yeni işe alınacakları da kadrolu olarak değil de 4/B, 4/C, sözleşmeli ve vekil olarak sınıflara bölerek kadro dışı bırakılarak çalıştırarak çalışanların sendikal haklardan yararlanmasının önüne geçmektedir" dedi.

BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar da "Yıllardan beri yapılmak istenen tek şey emekçilerin örgütlenmesinin önüne geçmektir. Şimdiki hükümet, diğerleri gibi sendikal hakların çalışanların ellerinden alınması için çabalamaktadır" yorumunda bulundu.

Yapılan sunumların ardından dinleyicilerden gelen sorulara verilen cevaplarla bilgilendirme toplantısı sona erdi.

SİİRT'TE KESK PLATFORMU TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 13:18:01
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 00:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?