3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Kimsesiz çocuklar yılbaşında yalnız değildi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Siirt Saraçoğlu Çocuk Yuvası’nda bulunan kimsesiz çocukları, Siirt’in ileri gelen yetkililerinin eşleri yeni yılda yalnız bırakmadı. Vali Murat Yıldırım’ın eşi Z. Sehavet Yıldırım, yuva çocuklarının yeni yılını kutlayarak, çeşitli hediyeler verdi.

Siirt Valisi Murat Yıldırım’ın eşi Z. Sehavet Yıldırım, Belediye Başkanı Mervan Gül’ün eşi Güler Gül, vali yardımcılarının eşleri ve beraberlerindeki bayanlarla birlikte, yeni yıl gecesi çocuk yuvalarında bulunan kimsesiz çocukları ziyaret etti. Çikolata, meyve suyu, pasta ve çeşitli hediyeler getiren bayanlar, çocuklara ana şefkatiyle sarılarak, onları yeni yılda yalnız bırakmadılar.

Saraçoğlu Çocuk Yuvası’nda bulunan 17’si kız, 21’si erkek olmak üzere toplam 38 kimsesiz çocuk, kendilerine verilen hediyelere sevindiler. Ziyaret sırasında açıklama yapan vali eşi Z. Sehavet Yıldırım, yuvada kalan çocukların sahiplenilmesinin ve onlara ihtiyaç duydukları sevginin gösterilmesinin önemine değinerek, "Bu çocuklarımızın yuvada kalmaları, onlar için eksi bir durum değildir; çünkü bu çocuklar devletin güvencesindedirler. Onların yalnızca sevgiye ihtiyaçları vardır. Kamu görevlilerinin eşleri olarak bizler, bu sevgiyi göstermeye çalışacağız; ancak bizler gelip geçiciyiz. Siirtli anneler başta olmak üzere bütün annelerin burayı sahiplenmeleri, gönüllü annelik yaparak çocuklara gerekli sevgiyi göstermeleri gerekir.

Buradan bütün Siirtli hanımlara sesleniyorum. Her gün 2 anne, buraya gelip gönüllü annelik yapsın" dedi. Çocuk Yuvası’ndan ayrılan Siirt Valisi Murat Yıldırım’ın eşi Z. Sehavet Yıldırım, çocuklara seslenerek, "Sık sık sizlerle birlikte olacağım; ancak sizlerden bol bol kitap okumanızı ve bu okuduğunuz kitapların özetlerini çıkarmanızı istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 17:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ülkü AVCI IP: 88.230.125.xxx Tarih : 11.01.2011 12:41:39

Yıllar sonra sizi görebilmek  beni çok mutlu etti.Canım öğretmenim  sizi çok seviyorum.  Tayyar Mehmet paşa ilköğretim okulu Ladik/SAMSUN