9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Kışanak Kurtalan'da seçim bürosu açtı

KIŞANAK KURTALAN'DA SEÇİM BÜROSU AÇTI

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Siirt Bağımsız Milletvekili Adayı Gültan Kışanak, Kurtalan ilçesinde seçim bürosu açtı. Açılışa Kışanak, BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, BDP PM Üyesi Yıldız Aktaş, BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam, BDP Kurtalan İlçe Başkanı Hasan Polat, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ile birlikte binlerce yurttaş katıldı.

Seçim bürosunun açılışında ilk olarak konuşan BDP PM üyesi Yıldız Aktaş, Kürtlerin 30 yıldır özgürlük mücadelesini verdiğini, bugün de binlerce Kürt gencinin alanlarda demokratik direniş sergilemeye devam ettiğini söyledi. Özçelik, Meclis'te 22 kişi olmalarına rağmen meclisin temel muhalefetini yaptıklarını iddia etti.

Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, "Kürtlerin birliği her şeyden önemlidir. Birlik olalım ki bu seçimlerde sandıklarımızı yüzde seksenlere çıkaralım ki demokratik özerkliği inşa edelim" diye konuştu.

Gültan Kışanak ise özgürlük mücadelesinin daha da yükseltilmesi ve çalışmalarının daha da hızlandırılması için seçim bürosunu açtıklarını belirtti.

Kürt halkının 4 temel talebini dile getirmek için 'Demokratik Çözüm Çadırları'nı kurduklarını ifade eden Kışanak, çadırlara güvenlik güçlerince gaz bombalarıyla saldırıldığını söyledi.

KIŞANAK KURTALAN'DA SEÇİM BÜROSU AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 18:33:00
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 19:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin IP: 78.187.200.xxx Tarih : 11.05.2011 17:51:41

simdiden HAYIRLI OLSUN sayin vekilim...