8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Kışanak'tan adaylık başvurusu

GÜLTEN KIŞANAK SİİRT'TE MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI BAŞVURUSUNDA BULUNDU

12 haziranda yapılacak genel seçimlerde bağımsız adaylarla gireceği seçim öncesinde "Demokratik Özerklik, Demokratik Cumhuriyet için Özgürlük ve Demokrasi Adayları" sloganıyla illere giden bağımsız adaylar Siirt'te çok sayıda kişi tarafından karşılandı.

Siirt bağımsız milletvekili adayı Gülten Kışanak, Siirt'in Kurtalan ilçesi çıkışında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Nezir Gülcan, BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Eruh Belediye Başkanı Melihan Oktayı, BDP ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş karşıladı. Siirt'e gelen Kışanak, BDP Siirt il binası önünde bekleyen çok sayıda kişi tarafından zılgıtlar ve alkışlarla karşılandı. Barış anneleri inisiyatifi

tarafından karanfillerle karşılanan Kışanak, BDP Siirt il binasına geçti.

BDP Siirt il binasında bir araya gelen çok sayıda BDP'li ye konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak "Yolumuz uzun. Her seçimde bizim daha fazla oy almamız lazım. Özgürlük mücadelemizin zaferle taçlanacağı güne kadar, Demokratik özerkliği kuracağımız güne kadar, dağlardaki kahraman gençlerimizin bu özgürlük meydanlarına getirene ve zindanlardaki arkadaşlarımızın özgürlüğüne kadar bu unurlu yolda yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Siirt Bağımsız Milletvekili aday Gülten Kışanak ise konuşmasında,

"Bu mücadele halkın mücadelesi, bu mücadele sizin mücadeleniz, bu mücadeleyi bugüne kadar getiren sizin emeklerinizdir, sizin verdiğiniz bedeller, sizin ödediğiniz bedellerdir. Bugün eğer seçimlere böylesine güçlü bir biçimde hazırlanıyorsak, biz seçimlerde demokratik özerkliği hayata geçirmek için güçlü bir iddia ortaya koyabiliyorsak, bunun tek bir sebebi vardır. O da bu halkın kahramanca ve yiğitçe bugüne kadar yürüttüğü mücadele sayesindedir" şeklinde konuştu.

Kışanak konuşmanın ardından çok sayıda kişi ile birlikte İl Seçim Kurulu'na kadar yürüdü. Yürüyüşte sloganların atılması üzerine kortejin önü polis tarafından kesildi. Yapılan görüşmelerin ardından devam eden yürüyüş ile Kışanak, İl Seçim Kurulu'na adaylık başvurusunu yaptı.

GÜLTEN KIŞANAK SİİRT'TE MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI BAŞVURUSUNDA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 18:24:02
Güncelleme :12 Nisan 2011 Salı 00:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?