5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kitap okuyan öğrencilere ödül

Siirt'te Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında okumayı teşvik etmek amacıyla hazırlanan proje sayesinde kitap okuyan öğrenciler ödüllendiriliyor.

İl merkezinde bulunan Yavuz Sultan Selim Lisesi'nde uygulanmaya başlanan 5 aylık proje kapsamında ilk ayda en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Proje hakkında bilgi veren Yavuz Sultan Selim Lisesi Müdürü Bülent Erdemci, "Okuyan ve Okutan Okul" projesinin; öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırabilmek ve ilde kitap okuma oranını yükseltmek için hazırlandığını belirterek, "Proje eğitimin önemli bir yöntemi olan ödüllendirmeyi esas almıştır. 5 ay devam edecek olan proje, her ayın sonunda öğrenciler tarafından geçmiş olan ay içerisinde okunmuş ve ilgili öğretmenlerce kontrolü yapılmış kitapların sayfa sayısındaki üstünlüğe göre ödül dağılımına dayanmaktadır. Bütün ay boyunca süren okuma, takip etme ve değerlendirme çalışmalarının sonunda ilk 5'e giren öğrenciler ikişer çeyrek altın ile, sonraki 30 öğrenci birer çeyrek altın ile, takip eden 40 öğrenci ise ÖSS konu anlatım kitabı ile ödüllendiriliyor. Tüm bu faaliyetin yürütülebilmesi, bütün öğrencilerin bu projeye iştirak edebilmesi ve
öğrencinin daha çok kitaba ulaşabilmesi için okul kütüphanesinin imkanları da arttırılmıştır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, projede görev alan yönetici, öğretmen ve öğrencileri kutlayarak, bu tür projelerin eğitime katkısının büyük olduğunu dile getirdi. Ödül töreni başarılı öğrencilere ödüllerin dağıtılmasıyla sona erdi. Proje kapsamında Ocak ayında 912 adet kitap dağıtıldığı ve bu kitapların 678'inin okunduğu, okunan kitapların toplam sayfa sayısının da 111 bin 824 olduğu açıklandı. İlk ayda 48 öğrenciye 40 adet çeyrek altın ve 40 adet ÖSS çalışma kitabı dağıtıldığı bildirildi.

Proje kapsamında okul kütüphanesine 200 adet ÖSS çalışma kitabı ve 200 adet çeyrek altın satın alındığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?