9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Kız kavgası: 8 yaralı

Siirt merkez Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Siirt Belediyesine ait kızlar tepesinde kız meselesi yüzünden tartışan Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyü'nden Azrak ailesi ile Pervari ilçesine bağlı Çavuşlu Köyü'nden Bayram ailesinden iki gencin kavgası ailelerin katılması ile büyüdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda kullanılan silahlarla ilçe merkezine girmeye çalışan Maden Köyü Azrak ailesine mensup korucular, şehir girişinde polis tarafından durduruldu. Polis araçlarda yaptığı aramda çok sayıda kelaşnikof ve tabanca gibi silahlar buldu.

Silahlarla kavgaya gittiklerini duyan Çavuşlu Köyü'nden Bayram ailesine mensup korucularda bu sabah saatlerinde silahlarını alıp Şirvan'lı gencin ailesinin yaşadığı İl Jandarma komutanlığı karşısındaki KESK lojmanları önüne geldi. Burada başlayan tartışma silahların çekilmesi ile çatışmaya dönüştü.

Silahların ateşlenmesi ile Şirvan'dan 6 kişi, Pervari'den ise 2 kişi yaralandı. Polisin güçlükle müdahale ettiği kavgada 15 kişi gözaltına alındı. Yaralı korucular Siirt Devlet Hastanesi ve Siirt Kadın doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alınırken şehir merkezinde gerginlik devam ediyor. 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2011 Cuma 18:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?