3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Kızamık aşı günleri başlıyor

Çocuklarda ölüm ve sakatlığa yol açan kızamık hastalığının önlenmesi amacıyla, Sağlık Bakanlığınca “Kızamık Aşı Kampanyası” başlatılıyor.
 
Kızamık aşı günleri, 25 Nisan - 20 Mayıs 2005 tarihleri arasında yürütülecek. Kampanyada 9 ay ile 14 yaş grubundaki okul öncesi çocukları, ilköğretim birinci sınıf öğrencileri ve okul çağında olup da okula devam etmeyen çocuklar aşılanacak.
 
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, başarılı aşı çalışmaları sonucunda çiçek hastalığının tüm dünyada yok edildiği, çocuk felcinin ise aralarında ülkemizin de bulunduğu birçok ülkede görülmediği belirtildi. Açıklamada şunlar yer aldı:
 
“Aynı başarının ülkemizde sorun olan diğer hastalıkların kontrol altına alınabilmesi için sürdürülmesi hedeflenmektedir. Kızamık bu sorunlar arasında ön sırada yer alan hastalıklardan birisidir ve bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla kızamık eliminasyon programı (KEP) hazırlanmıştır. Programın hedefi 2010 yılına kadar Türkiye’de kızamığı yok etmek ve bu düzeyi yürütmektir.”
 
Açıklamada kızamık aşı günlerinde ülke genelinde 8 milyon çocuğun aşılanmasının hedeflendiğinin belirtildi. Kızamık aşı günleri kampanyası il genelinde 90 aşı ekibi, 7 denetim ekibi ve yaklaşık 250 kişiden oluşan sağlık personeliyle yürütülecek. Aşı kampanyasında mezralar dahil bütün yerleşim yerleri ziyaret edilecek ve burada yaşayan çocuklar aşılanacak. Bu amaç için de 31 araç kampanyada görevlendirildi. Aşı kampanyasının başarıya ulaşmasında çocuk felci aşısında olduğu gibi vatandaşların aşı ekiplerine yardımcı olmaları ve gerekli kolaylığı göstermeleriyle sağlanacağı belirtiliyor.
 
Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 15:22:45
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 18:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?