5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kızıl akbaba tedavi altına alındı

YARALI KIZIL AKBABA TEDAVİ ALTINA ALINDI

Siirt kırsalında köylü vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan yavru kızıl akbaba tedavi altına alındı. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Mühendislerinden Nevzat Amcalar, "Kızıl Akbaba türü nesli tükenmekte ve koruma altına alındı" dedi.

Pervari ilçesi Okçular Köyü kırsalında bulunan yaralı kızıl akbabanın, sağ kanat altından saçma ile yaralandığını söyleyen Amcalar; tedavisinin Siirt'te bulunan Başur Dinlenme Parkı'nda yapılacağını belirtti.

Amcalar, "Henüz iki aylık olduğunu tahmin ettiğimiz bu yavru kızıl akbaba köylü vatandaşlar tarafından Pervari Okçular köyü kırsalında yaralı olarak bulundu ve bize teslim edildi. Müdürlük olarak bu yavruyu koruma altına aldık. Veterinerlerimiz gerekli muayeneyi yaptı. Sağ kanat altındaki saçma yarasını tedavi etmeye başladık. Belirli bir süre tedavisini burada sürdüreceğiz. Başarılı olamadığımız takdirde muhtemelen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne göndereceğiz. Tedavinin ardından

Bakanlığımıza ait bir rehabilitasyon merkezine gönderilerek bakımı yapılacak ve belirli bir süreden sonra da ait olduğu yere yani doğaya bırakılacaktır" dedi.

Amcalar, vatandaşların doğal hayata karşı duyarlılıklarının arttığını ve bununda memnuniyet verici olduğunu belirterek, yavru akbabayı getirip teslim eden vatandaşlara teşekkür ettiğini bildirdi.

YARALI KIZIL AKBABA TEDAVİ ALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 13:59:01
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 23:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?