3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

KOBİ'lere kredi müjdesi

Halk Bankası ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) ile ticari nitelikli firmalara düşük faizli kredi imkanı sunuldu.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nın kaynağından kullandırılacak nakit krediler ile asgari vade 3 ay, azami vade ise 12 ay olup, yıllık faiz oranı yüzde 10.80, gayri nakdi kredilerde ise yıllık yüzde 2 olarak uygulanacak.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, yaptığı açıklamada, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), reel sektörün desteklenmesi, kredi portföylerinin çeşitlenmesi, uygun faiz ve limitler ile kredi kullanımının yaygınlaştırılması ve riskin tabana yayılması ilkesine uygun olarak, ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’ler ile ticari nitelikli firmalara 10 milyar ile 50 milyar TL arasında kredi kullanmaya yönelik olarak Türkiye Halk Bankası ile kredi anlaşması imzalanmıştır. Birliğimizin kaynağından kullandırılacak nakit kredilerde, asgari vade 3 ay, azami vade ise 12 ay olup, yıllık faiz oranı yüzde 10.80, gayri nakdi kredilerde ise yıllık yüzde 2 olarak uygulanacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 16:27:53
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 09:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?