3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Konya Devlet Tiyatrosu Siirtlilerle buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Konya Devlet Tiyatrosu, "Ana Hanım Kız Hanım" adlı oyunu Siirt'te sahneleyecek.

Törelerin konu edildiği oyun, 7 Haziran 2005 Salı günü saat 20.00’de Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda, Siirtlilerle buluşacak.

Cahit Atay’ın yazdığı, Ensar Kılıç’ın yönettiği oyunda Dilek Bozkurt, A.Şebnem Büyükkalkan, Alpay Ulusoy, Ömer Naci Topçu, Harun Türköz, Ali Hakan Beşen, Levent Uzunbilek, Ersin Ayhan, Gerçek Özkök Akdemir, Serap Uluyol, Alpay Aksum, Kaan Taşaner ve Serpil Kılıç rol alıyor.

Kendilerini mahkum eden töreleri aşamayan, bu törelere sığınarak, kendi kurtuluş yollarını arayan kadınları anlatan oyun "Ana Hanım Kız Hanım"ın feryatlarıyla başlar. Ananın öküzü ve eşeği çalınmıştır. Kız hanımın ise kocası evi terk etmiştir. Kırsal kesimde ve varoşta aslında kendi yaşamını çekilmez kılan kural kadın tarafından bir kurtuluş olarak görülür.

Sırf kocasını elinden kaçırmamak, kapı önüne konmamak için onu kendi elleriyle evlendirerek kumayı içine sindirmesi, ana hanımın ise oğlunu istediği kızla evlendirerek, çıkarlarını gözetmesi oyunda ana temadır. Evlilikte esas olan sevda değil, çıkardır bu oyunda. Bir yanda sosyal yaralar anlatılırken, bir yanda ekonomik çıkarlar göz önünde tutulmaktadır.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 18:07:08
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 17:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?