5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Koordinasyon Kurulu toplandı

Siirt İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Hamdi Üncü Başkanlığında yapılan toplantıda ilde yürütülen çalışmalar gözden geçirildi. Koordine edilmesi gereken hususlar karara bağlandı.

Vali Yardımcısı Hamdi Üncü yaptığı konuşmada ilde 242 adet projenin uygulanmakta olduğunu söyledi. Üncü, "2009 yılında ilimizde 600 milyon TL değerinde 242 adet proje uygulanmaktadır. Bu projelerde yüzde 22 oranında bir fiziki gerçekleşme söz konusudur. Bu yatırımların 2009 yılı ödeneği 161 milyon TL'dir. Bugüne kadar yapılan harcama tutarı ise 131 milyon TL olmuştur" dedi. Toplantıda daha sonra bir önceki toplantıda koordine edilmesi gereken hususlar ile ilgili olarak hazırlanan rapor okundu.

Yeni Eruh yolu üzerinde bulunan Botan Köprüsü ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünün açıklandığı toplantıda konuşan Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Şakir Erarı, vakıf mallarının işgaline son vereceklerini söyledi. Erarı, 1992 yılına kadar Evren Mahallesi'nde birçok vakfı arazisinin işgal edildiğini belirtti ve bunlar için takas veya benzeri bir çözüm arayışı içerisinde olduklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?