4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Korucular sosyal güvence istiyor

Siirt'teki geçici köy korucuları, sosyal güvenceleri konusundaki sıkıntılarının giderilmesini istiyor. 

Sosyal güvencelerinin olmayışının en büyük sorunları olduğunu söyleyen korucular, sağlık ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti. 

1985 yılından beri Siirt'in Şirvan İlçesi'nde yaklaşık bin 450 korucunun sosyal güvence altına alınmadığını belirten korucubaşı Abdulcabbar Cellek, "Devletin bizlere biraz daha ehemmiyet göstermesini istiyoruz. En büyük ve zor görevlerden biri koruculuktur. Cüzi bir para karşılığı ifa ettiğimiz bu görevde en azından çocuklarımızı bizden faydalanmasını istiyoruz. Geçici köy koruculuğu sisteminde iş görevimiz de risk altında. Sosyal güvencemiz olmadığı gibi iş güvencemiz yok" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 15:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan Bilgiç IP: 85.99.183.xxx Tarih : 27.03.2007 14:44:48
bu konuda devletin biraz daha duyarlı olması Güney doğu ve Doğu anadoludaki özellikle Adıyaman,Diyarbakır,Hakkari,Şırnak,Siirt ve Batman illerindeki GKK'ların çok zor durumda olduklarını biliyoruz.Öte yandan bu insanların ne başka dir güvencelari yoktur.Benim babamda GKK.Zar zor ay sonunu getiriyoruz ve ben lise 2 öğrencisiyim dolayısıyla dersaneye gidiyorum.Daha doğrusu gidiyordum taaki babam ödemeyi yapamayana kadar şimdi gitmiyorum çünkü maaşı yetmiyor ve de sigortası da yatırılmıyor yani bunun emekliliğide yok.Devlete sesleniyorum neden böyle bir durum içerisinde bu insanlar neden Devlet el uzatmıyor bu insanlara? şimdiden herkese teşekkürler.