20
Nisan
2024
Cumartesi
SİİRT

Köy karakolu artık okul!

Siirt'te çözüm süreci ile birlikte boşalan köy karakolları sivil alanda kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan kurumlara devredilmeye başlandı. İlk aşamada 5 karakol, Milli Eğitim ve Mal Müdürlüklerine devredildi.

1998'de kurulan Pervari Palamutlu Karakolu Pervari Mal Müdürlüğüne, 1940'ta kurulan Erenkaya Karakolu ve 1991'de kurulan Ormandalı Karakolu Eruh Mal Müdürlüğü'ne, 1991'de kurulan Gökçebağ Karakolu Devlet Hava Meydanlarına ve 1923'te kurulan Bilgili Karakolu okul yapılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "İlimizdeki 5 karakolumuza ihtiyaç kalmadığından tamamen boşaltılıp devredildi. Son 7-8 aydır çok şükür bölgemizde bir sıkıntı yok. Çözüm süreci ile beraber insanlarda bir ümit var. İnsanlarımıza olan güvenin göstergesi ve başka ihtiyaçlardan dolayı 5 karakolumuzu boşaltmış durumdayız" dedi. Geçen hafta Eruh'ta taşınan Bilgili Karakol binasına Bilgili İlkokulu tabelası asıldı. Okula, önümüzdeki yıl çevre köylerden taşımalı sistemle öğrenci getirilecek.

...
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2013 Cumartesi 10:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?