5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Köy korucuları yemin etti

Siirt'te geçici köy korucuları düzenlenen bir törenle yemin ederek göreve başladı.

Siirt Valiliği tarafından 3. Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törende geçici koy korucusu olan 250 kişi yemin etti ve belgelerini aldı. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcay, gönderdiği mesajda bölge halkının ve korucuların terörle mücadelede önemli katıkları olduğunu belirterek, "Hainler kendileri için en büyük tehlike olarak gördükleri sizleri ve ailelerini tehdit ettiler, sindirmeyi ve korkutmayı denediler, yılmadınız. Kin ve nefret sokmaya çalıştılar, inanmadınız. Yalan dolan iftira kampanyaları başlattılar, kulak asmadınız, itibar etmediniz. Atalarınızın emanetine sahip çıkarak devletinize güvendiniz" dedi.

Korucular adına konuşan Zeki Beştaş da, 1985 yılından beri koruculuğun olduğunu belirterek bazı arkadaşlarının 2008 yılında emekli olduklarını hatırlattı. Beştaş, şöyle konuştu:  "Bu arkadaşlarımızın yıllarca mücadele verdiler, şehit oldular, gazi oldular. Bizler de bugün arkadaşlarımızın bıraktığı yerden devam edeceğiz. Canımız sağ olduğu müddetçe terörle mücadeleye devam edeceğiz."

Vali Necati Şentürk de, yaptığı konuşmada Türklerin ve Kürtlerin Malazgirt Savaşı'ndan beri birlikte olduklarını belirterek, "Malazgirt'te birlikte savaştılar, Yemen'de, Bitlis'te birlikte savaştılar" diye konuştu.

Geçici köy korucularına yemin töreninin ardından belgeleri, Vali Şentürk ve diğer davetliler tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 23:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?