4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

KÖYDES yapılan toplantıda ele alındı

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindeki heyet, Köylerin Alt Yapısını Destekleme (KÖYDES) projesini düzenledikleri toplantıda ele aldı. 

Vali Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında Valilik'te gerçekleşen toplantıya kaymakamlar, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Köy Hizmetleri mühendisleri, müşavir firmanın yetkilileri ve yüklenici firmalar katıldı. Vali Mutlu, toplantıda yaptığı konuşmada, ilin köy ve mezralarında devam eden altyapı çalışmalarının belirlenen standartlara uygun olacağını söyledi. KÖYDES projesiyle 2006 yılı sonuna kadar 188 köy ve mezrada kapalı şebeke içme suyuyla birlikte 450 kilometre asfalt yol, 154 kilometre stabilize yol ve bunlara ait sanat yapılarının bitirileceğini belirten Vali Mutlu, köylerde devam eden altyapı çalışmalarını sürekli olarak denetlediklerini vurgulayarak, "Yüklenici firmaların yaptıkları işleri proje keşiflerinde belirtilen standartlara uygun olarak yapıp yapmadıkları, bağımsız müşavir firma tarafından sürekli takip ediliyor. Yol yapım işlerinin belirlenen standartlara uygun olarak ve zamanında bitirilmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalar, belirlediğimiz hedeflere ulaşacağımızı gösteriyor" dedi. 

Vali Mutlu ve Köy Hizmetleri mühendislerinden oluşan teknik ekip, toplantıdan sonra yüklenici firmaların projelerde kullandıkları malzeme numunelerini inceledi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 12:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?