3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Köye dönüşler valilikte masaya yatırıldı

Köye geri dönüşler konusu, Siirt Valiliği'nde yapılan toplantıda ele alındı. Vali Murat Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz ve ilgili kamu kurumlarının amirleri de katıldı.

Vali Murat Yıldırım toplantıyı açış konuşmasında daha önce bölgede yaşanan bazı olumsuz olaylar sonucunda köylerini terkeden vatandaşların tekrar köylerine dönmeleri konusunda İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda rehabilitasyon çalışmaları yapıldığını belirterek, bu toplantıda yapılan ve yapılması gereken çalışmaları ele alacaklarını kaydetti.

Siirt genelinde 74 köy ve 110 mezrada yaklaşık 30 bin vatandaşın çeşitli nedenlerle yerlerini terkettiklerini, ancak bu vatandaşların yarısından fazlasının tekrar geri döndüklerini kaydeden Vali Yıldırım, konunun gerek İçişleri Bakanlığı'nda, gerekse valilikte yapılan düzenli toplantılarda ele alındığını söyledi.

Toplantıya katılan ilgili kurum amirlerine tek tek söz vererek çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yıldırım, köye dönüş çalışmalarında fiili yerleşim olup olmadığının yanı sıra yerleşim birimlerinin yollarının ıslah edilmelerinin de önemli olduğunu ifade etti.

Toplantının son bölümünde ilgili kurum ve oluşturulan komisyonların çalışmalarını hızlandırmalarının talimatını veren Yıldırırm, bu çalışmalara ait raporların en kısa sürede valiliğe bildirilmesini istedi.

Köye geri dönüş çalışmalarında 2001 yılından bu yana 9 milyon 196 bin 945 YTL ayni, 306 bin 165 YTL de nakdi olmak üzere toplam 9 milyon 503 bin 111 YTL tutarında harcama yapıldığı kaydedildi.

Hifzullah ERYEŞİL - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 09:13:40
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?