5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Köylüler destek istiyor

Siirt'te köylüler AK Parti Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu'dan tarım ve hayvancılık kooperatiflerinin desteklenerek bölgede hayvancılığın canlandırılmasını istedi.

Milletvekili Helvacıoğlu da, köylülerin birleşip tarım ve hayvancılık üzerine projeler üretmeleri gerektiğini söyledi.
Siirt'te köy gezilerini sürdüren Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, Gökbudak köyünde yaptığı ziyarette köylülerin hayvancılığın tekrar geliştirilmesi ve köylüler tarafından kurulan kooperatifin desteklenmesi taleplerini dinledi.

Milletvekili Helvacıoğlu, köylülerin su ve hayvancılıkla ilgili eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlattığını belirterek, "Siirt ilimize bağlı köylerin son dönemlerde arttan isteklerinden bir tanesi susuzluk ve hayvancılıktır. Gökbudak köy sakinleri ile yaptığımız görüşmede köylülerin içme suyunun köyün belli bir noktasına kadar geldiği belirtildi ve daha illeri gitmesi için boru ihtiyacı olduğu bildirildi.

Bu konu ile ilgili görüştüğüm İl Özel İdare Müdürü, bu sorunun giderileceğini ve köylülerin suyunun istedikleri noktaya kadar çekileceğini söyledi. Diğer konu ise köylülerin özelikle en çok ihtiyacı olan ve yıllarca bölgemizde terör nedeni ile yok olma ile karşı karşıya gelen hayvancılığın tekrardan canlandırılması. Köylülerimiz kendi aralarında bir kooperatif kurmuşlar ve bu kooperatif ile hayvancılığı geliştirmek için destek istediler. Bu konu ile ilgilenen birimler ile görüşüp köylülerin taleplerini yerine getireceğiz. Bu örnek davranışı diğer köylülerimize de tavsiye eder köylülerimizin bir araya gelip tarım ve hayvancılık gibi alanlarda projeler oluşturup bu projelerin desteklenmesi amacı ile biz de onlara destek olup kabul edilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Gürbudak Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Naaz Babur, "Bizim köydeki tek gelir kaynağımız hayvancılıktır. Bugün hayvancılık bölgemizde yok olma ile karşı karşıya kalmış durumda. Hayvancılık bizim ekmek kapımızdır bu nedenle biz de bir kooperatif kurduk ve bu kooperatif üzerinden tekrardan hayvancılığı geliştirmek amacı ile projeler hazırlayıp Sayın Milletvekilimize takdim edip gerekli ilgili yerlere göndereceğiz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?