5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Köylülere sürpriz ziyaret

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN KÖYLÜLERE SÜRPRİZ ZİYARET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman'dan karayolu ile Siirt'e gelirken aracının önünü kesen kız çocuğunun kendisini evine davet etmesi üzerine Siirt'teki programını tamamladıktan sonra küçük kızın köyünü ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, Siirt'teki toplu açılış ve incelemelerinin ardından Ankara'ya gitmek üzere Batman'a döndüğü sırada eşi emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte Aktaş köyüne sürpriz ziyarette bulundu. Karayoluyla Siirt'e geldiği sırada aracının önünü keserek kendisini evine davet eden 13 yaşındaki Jiyan Kezer'e verdiği sözü yerine getirerek küçük kızın evini ziyaret eden Erdoğan, köylülerle tek tek tokalaştı. Köyde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Başbakan Erdoğan'ı

Jiyan'ın annesi Ayşe Kezer ve 5 çocuğu karşıladı. Yaklaşık yarım saat aileyle basına kapalı olarak görüşen Erdoğan, ailenin sorunlarını dinledi. Yer döşeğine bağdaş kuran Erdoğan, aileyle sohbet edip, çocukları sevdi. Basın mensuplarının içeride kısa süreliğine görüntü almasına izin verildi. Başbakan Erdoğan, aileye gıda ve giyim yardımında da bulundu. Yardım paketleri korumalar tarafından eve taşındı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra köy meydanında vatandaşları selamladı. Köyün kanalizasyon ve su sorununun bir an önce çözüleceğini belirten Erdoğan, köyün içinden geçen karayolu ile ilgili olarak da çevre yolu yapılacağını ve bunun uzun sürebileceğini söyledi. Türkçe bilmeyen bazı köylüler sorunlarını Kürtçe aktarmak isteyince Başbakan Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'den yardım istedi. Köylülerin Bakan Eker aracılığıyla sorunlarını aktardığı Başbakan Erdoğan, sorunların çözümü için talimat verdi.

Ayşe Kezer, 5 çocuk annesi olduğunu ve eşinin bekçilik yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, "Başbakan'dan ev istedik. Maddi durumumuz yoktur. Çocuğumun geleceğini istiyorum, biraz yardımcı olursa iyi olur. Görüyorsunuz evimin halini, tek odada 7 nüfus bir odada yaşıyoruz. Kızım benim yaşımdadır, aynı yatakta yaşıyoruz. Hiçbir şekilde bir maddi durumumuz yoktur. 6 milyar elektrik borcumuz var. Oradan buradan borcumuz var. Kocam zaten Mardin'dedir, şantiyede bekçilik yapıyor. Başbakan'dan sadece ev istiyoruz, evimiz damlıyor, yıkılmak üzere. Başbakan'ı kızım ikna etti. Su almak için yola indiğimizde kızım Başbakan'ın aracının önüne gitmiş. Burada Başbakan'la konuşmuş ve Başbakan da evi ziyaret edeceğini söylemiş. Başbakan da bizim evimize geldi. Kızım 7. sınıfta okuyordu. Maddi durumdan dolayı okuldan almak zorunda kaldım" dedi.

Başbakan'ın kendilerine ev ve iş sözü verdiğini belirten Ayşe Kezer, "Başbakan bize ev yapacağını söyledi. Bize isterseniz sizin var olan evinizin yıkılıp yeniden yapılmasını isterseniz de, eşinize de Siirt'te bir iş ayarlayıp size Siirt'te bir ayarlayalım dedi. Ben de bize Siirt'te bir ev ayarlayıp, eşime de Siirt'te bir iş verip, Siirt'e yerleşmek istediğimi söyledim" diye konuştu.

Bu arada bir milletvekilinin aradığı köy muhtarı Mehmet Can Kezer, "Asayiş gelmiş yol güvenliğini almak için bayanlar gitmiş, niye güvenlik alınmış diye sormuş. Başbakan'ın geleceği söylenmiş bayanlar da gitmiş yola, Başbakan'ı durduktan sonra dertlerini izah etmişler. Benim de haberim yok, eğer ben bir muhtar olarak bilseydim böyle program olacak, en az bir koç keserdim" dedi.

Aktaş köyündeki ziyarete, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Siirt Valisi Musa Çolak da katıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN KÖYLÜLERE SÜRPRİZ ZİYARET
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN KÖYLÜLERE SÜRPRİZ ZİYARET
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN KÖYLÜLERE SÜRPRİZ ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 00:18:04
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 01:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET ATILGAN IP: 95.14.82.xxx Tarih : 13.12.2010 23:08:53

SAYIN BAŞBAKANIM SİZE HELAL OLSUN DEMEKTEN BAŞKA HİÇ BİRŞEY DEMİYORUM ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN ALLAH SİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN